Головна » 2014 » Серпень » 4 » Вирішення проблем з дизайном
17:24
Вирішення проблем з дизайном

  Навмисно була затримана робота по оформленню головних сторінок сайту - з зображеннями в голові. Бо дуже хотілося, щоб вони були не єдині і статичні, а змінювалися, як поки що в незміненому  шаблоні на сайті "ІКТ для вчителя" . Але не хотілося відтворювати тільки цей шаблон на всіх сайтах, особливо для учнів, бо цей шаблон дуже діловий, розрахований на дорослих. Хотілося, щоб картинки змінювалися на сайтах з дизайном, який більше підходить для дітей, як в шаблоні сайту "Віркабіст-6"  (там тільки зображення в шапці замінено, але єдине, не змінюється динамічно). Але там більш простіший (для смартфонів та планшетів) дизайн шаблону.

  Таку ідею зміни картинки, де картинки будуть з історичної тематики, наприклад для Віркабісту - 8 класу такі зображення: аплікація по історії України для 8-го, аплікація всесвітньої історії для 8-го, а також по предмету "Одеса - моє рідне місто" (тобто відповідають тим предметам, що будуть вестися в 8-му класі. Але після того, як в мене виникла ідея, то дещо подібне я знайшла на іншому сайті (також вчителя історії, але в зв'язці з вчителем математики) "Історія в школі. Персональний сайт Шуліги А.Є". Тут і скрипт по зміні зображень працював, і самі зображення до певного курсу були схоже підібрані.

    Але таку ідею по оформленню мені захотілося повторити. По скриптам я не спеціаліст, хоча згодна навчитися. В мене син навчався веб-дизайну в Академії "ШАГ". Отож вирішила скористатися його допомогою. Він свій скрипт зробив швидко, але чомусь в певний шаблон uCoz він не інтегрувався. Я навіть сьогодні зранку запланувала переходити на той шаблон, де самим  uCoz вмонтований скрипт (отой бізнесовий, дорослий), лише картинці в шапці та фон змінити. Але якраз зранку  мене син порадував, що все вийшло і скрипт вмонтувався  в потрібний мені шаблон  сайту. Ура!!!

   Але тепер треба братися за виготовлення  картинок  певного розміру для цього дизайну. А  таких  тебе оригінальних близько 20-ти  створити. Дві, хоч і не дуже якісні, ми вже зробили, бо в сайті для 5-го та 6-го класів, де лише по одному історичному предмету викладається, скрипт по зміні картинки не передбачався. Отож там тільки одну статичну треба було поставити. Тепер такого плану і навіть краще  треба значно  більше  зробити. Але ж хочеться займатися такою творчою діяльністю. Мабуть в мені прокидається дизайнер.

  Я  навіть на сайті допомоги  uCozOn.ru знайшла програму для виготовлення саме "шапок"  (або "голови")  для сайтів - XHeader. Пора вже попрактикуватися по створенню зображення для  promo.

  Спочатку же ми робили аплікації для head (promo)  ми робили за допомогою Photoshop.

  Для цього сайту я теж планую зміну "шапки" (чи "капелюху"?). Але згодом. Може це будуть просто фотографії. А може і скрипт зі зміною кількох зображень.  Час в мене до  до середини серпня дуже обмежений, а ось до середини листопада (конкурс кабінетів) вистачить.

Категорія: Блог адміністратора сайту | Переглядів: 774 | Додав: Niki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar